برندسازی سنگ‌های قیمتی، کمک به تحقق اقتصاد مقاومتی است

ساخت وبلاگ

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، سید رضا زیارت نیا با اشاره به تعداد بالای زائرانی که همه ساله وارد مشهد می شوند، اظهار کرد: اگر بتوان اقداماتی انجام داد که میزان تولید سنگ های قیمتی را بالا ببرد می توان در واقع بازاری برای یک کالای سرمایه ای در مشهد ایجاد کرد.
وی اظهار کرد: جایگزین کردن سنگ های قیمتی به جای سوغات مصرفی می تواند برای مردم و زائران سود بالایی داشته باشد و علاوه بر این آنان یادگاری ماندگار از سفر به مشهد را با خود به شهرهایشان می برند که در بالا بردن سطح فرهنگ نیز موثر است.
رئیس خوشه جواهرات خراسان رضوی در خصوص بهبود زیرساخت های سنگ های قیمتی، افزود: برای بهبود وضعیت این صنعت و آشنا کردن مردم با آن باید تبلیغات زیادی انجام شود زیرا تعداد زیادی از گردشگران شناختی در مورد انواع سنگ ها نداشته و به همین علت است که کسانی که در این حرفه مشغول به کار هستند بیشتر با خارج از کشور ارتباط دارند.
زیارت نیا با بیان اینکه کارگاه های کنونی که در حوزه سنگ های قیمتی فعالیت دارند بسیار کوچک بوده و باید برای توسعه آنها اقدام شود، گفت: باید از ظرفیت گوهرسنگ های قیمتی مشهد، برای بهبود وضعیت این صنعت استفاده کرد.
وی افزود: در نظر گرفتن آموزش های مرتبط برای فعالان این حرفه و علاوه بر این انجام اقدامات برندسازی برای محصولات از اقداماتی است که می تواند در این حوزه بسیار موثر باشد.
رئیس خوشه جواهرات خراسان رضوی اقدامات انجام شده در حوزه برندسازی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی را ناکافی دانست و افزود: در این حوزه هیچ برند بنامی در خراسان رضوی وجود ندارد در حالی که ظرفیت لازم در این بخش وجود داشته و باید به آن توجه ویژه داشت.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه گفت: با توجه به ظرفیتی که در حوزه سنگ های قیمتی وجود دارد باید بتوان آنها را جایگزین سوغات های کنونی مشهد کرد.
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر اظهار کرد: در واقع سوغات کنونی مشهد بیشتر مصرفی است و نشانی از آن در خاطر زائران باقی نمی ماند اما اگر سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی مانند فیروزه و یا عقیق که شهرت جهانی نیز دارند جایگزین شوند، خاطره مناسبی از سفر به مشهد در ذهن افراد باقی می ماند که در واقع یادگاری ماندگار از زیارت امام رضا (ع) است.
وی افزود: می توان با استفاده از هنرهایی که در این بخش به کار گرفته می شود تعالیم دینی را به نوعی نشان داده و این سنگ ها بنوعی می توانند نشان دهنده هنر و فرهنگ مذهبی شهر مشهد باشند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه ظرفیت زیادی در این صنعت برای تولید ارزش افزوده وجود دارد، افزود: امروزه جواهرسازی از مشاغل پردرآمد در دنیا به حساب می آید و به وجود آمدن فرصتی که مشهد را به عنوان شهر گوهرسنگهای قیمتی معرفی می کند، می تواند در نشان دادن ظرفیت های خراسان رضوی در این حوزه بسیار نقش ایفا کند.
پژمان فر بیان کرد: در واقع جواهرسازی نوعی هنر و صنایع دستی به حساب می آید که می تواند درآمد زیادی را برای فعالان این حوزه فراهم کند اما تا کنون به آن توجه زیادی نشده و پس از این با توجه به انتخاب مشهد در این حوزه باید اهتمام بیشتری به آن داشت.
وی بیان کرد: اقدام در این خصوص می تواند به افزایش گردشگر، بالا رفتن گردش مالی بازار سوغات مشهد و ایجاد اشتغال در خراسان رضوی منتج شود که به بدنه اقتصاد کمک زیادی می کند.
پنج عضو شورای جهانی صنایع دستی به سرپرستی 'قدا هیجاوی' رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی به منظور ارزیابی و بررسی تبدیل مشهد به شهر جهانی سنگهای قیمتی 12 اردیبهشت گذشته به مشهد سفر کردند.
در پی این سفر 18 تیرماه امسال، شورای جهانی صنایع دستی، مشهد را به عنوان شهر جهانی سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی برگزید.
7496/5132

انتهای پیام /*

رصدنا...
ما را در سایت رصدنا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان rasadna بازدید : 49 تاريخ : شنبه 16 مرداد 1395 ساعت: 18:39