گرایش به مصرف مواد مخدر گل و ماری جوانا در کشور نگران کننده است

ساخت وبلاگ

به کزارش ایرنا،سید حمید صرامی شامگاه سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان چهارمحال وبختیاری در ایرنا مرکز شهرکرد افزود:هم اکنون گرایش به مصرف شیشه در بین مصرف کنندگان به دلیل اطلاع رسانی در خصوص مضرات و عواقب مصرف این مواد مخدر کاهش یافته است.
وی به افزایش گرایش به مصرف ماده محرک گل و ماری جوانا با توجه به تبلیغات اشتباه در زمینه اعتیاد آور نبودن این مواد رو به افزایش است.
وی با این اینکه این مواد چهار تا شش برابر نسبت به حشیش و شیشه توهم زایی بیشتری دارند اظهار کرد: تبلیغات نادرست از طریق برخی فضاهای مجازی و سایت های مختلف و گروه همسالان که این مواد اعتیاد آور نیست رغبت مصرف در بین جوانان و نوجوانان گسترش را افزایش داده است.
وی گفت: براساس تحقیقات سال 90 و بعد از آن در کشور،مواد مخدر تریاک، شیشه، هروئین و هم اکنون بحث گل و ماری جوانا، گرس و علف که از خانواده حشیش هستند بیشترین میزان مصرف در بین مردم را دارند.
وی گفت :هم اکنون حدود 500نوع مواد مخدر و پیش سازهای روان گردانهای جدید در جامعه جهانی وارد شده است اما چند نوع از این مواد وارد کشور نشده است که این امر هوشیاری همه احاد جامعه را می طلبد تا از گسترش این مواد به کشور و ترویج بین اقضار مختلف به خصوص جوانان و نوجوانان و زنان جلوگیری شود.
وی گفت: بحث شیشه و قرص های مختلف بیشتر در آرایشگاه های زنانه و باشگاه های مطرح بود که از سال 91 تا کنون با رشد آرایشگاه ها و باشگاه های ورزشی و همچنین اجرای آموزش ها مختلف به این صنف، تا حد زیادی از ترویج این مواد در این اماکن جلوگیری شده است.
صرامی از برگزاری کارگاه اموزشی و همچنین پلمب کردن آرایشگاه های و سالن های ورزشی غیر مجازی که اقدام به توزیع این مواد می کردند به عنوان عوامل مقابله ای یاد کرد.
مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: براساس آخرین بررسی های انجام شده در کشور 92رصد مردم کشور اعتیاد را به عنوان نخستین آسیب اجتماعی مطرح می کنند.
صرامی اظهار کرد:هم اکنون در حوزه آسیبهای اجتماعی در کشور اعتیاد،حاشیه نشینی، فساد، فحشا و مسایل بی بند و باری اجتماعی، طلاق به عنوان نقاط حاد و بحرانی مطرح است.
وی به فعالیتهای انجام شده در طول 37سال گذشته در حوزه پیشگیری از اعتیاد از جمله کشف 9هزار تن مواد مخدرخبر داد وگفت: در این این راستا بیش از سه هزار و 750 شهید و 12هزار نفر جانباز تقدیم نظام کرده ایم.
وی اظهار کرد: دراین مدت در حوزه درمانی نیز فعالیتهای انجام شده و سالانه 700هزار معتاد در کشور تحت درمان قرار می گیرند.
وی عمر اقدامات پیشگیرانه در حوزه مواد مخدر در کشور را 15 سال عنوان کرد وگفت: در این حوزه 35 سال از جامعه جهانی عقب هستیم.
به گفته وی ،هم اکنون 10درصد مدارس و از دانش آموزان ،5درصد دانشگاه ها و 5درصد محیط ها و مراکز صنعتی کشور زیر چتر برنامه پیشگیرانه قرار دارند.
صرامی اظهار کرد: براساس سیاست بند 57برنامه ششم توسعه که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، باید تا پایان برنامه 25درصد موضوع اعتیاد کاهش پیدا کند .
وی با بیان اینکه هم اکنون 13 میلیون دانش آموز، 26میلیون والدین و یک میلیون نفر کادر آموزشی در نظام آموزش و پرورش قرار دارد تاکید کرد: می توان برای رسیدن به این برنامه از وزارت اموزش و پرورش شروع کرد.
وی به ایجاد اشتغال و مراقبت های بعد از خروج و جامعه پذیری معتادان بهبود یافته به عنوان یکی از راه های دستبابی به این برنامه یاد کرد وگفت: رسانه ها در دستیابی به این مهم نقش بی بدیل دارند.
وی در ادامه بر نقش دانشگاه ها و پژوهش های دانشگاهی در حوزه مقابله و پیشگیری از اعتباد تاکید کرد وگفت: علمی شدن مبارزه یک نقش بی بدیل است که هم اکنون سهم مطالعات در حوزه اعتیاد بسیار ناچیز است.
مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: انجام مطالعات و تحقیقات و پایان نامه های دانشجویی در حوزه مقابله و پیشگیری از اعتیاد در پنج ساله اخیر 3.8درصد بوده است .
وی به بحث توانمند سازی نوجوانان برای ایمن سازی در برابر آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد اشاره کرد وگفت: هم اکنون 58درصد معتادان زیر 34سال و 13.56 درصد معتادان زیر 19سال سن دارند که این امر نشان می دهد که اعتیاد به سمت نوجوانان و جوانان رسیده است.
وی به نقش خانوادها در کاهش و مقابله با مصرف مواد مخدر اشاره کرد وگفت: 55درصد والدین پس از 3 تا 5سال از اعتیاد فرزندان متوجه معتاد بودن فرزندان خود می شوند.
به گفته وی ، هم اکنون اعتیاد افراد تحصیلکرده یکی از نگرانی ها و دغدغه های کشور است به گونه ای که 37درصد معتادان دارای مدرک فوق دیپلم، لیسانس وفوق لیسانس و دکترا هستند.
وی گفت: بر اساس ارزیابی های سریع سوء مصرف درسال 86 ، 5درصد از دختران و زنان به سمت وسوی اعتیاد گرایش پیدا کردند که این امار در 1390 به حدود 9.3درصد افزایش پیدا کرده است و این نشان می دهد که اعتیاد از مردانه بودن به جنسیت زنان هم گرایش سوق داده شده است.
وی بالابودن هزینه های تفریحی و ورزشی در کشور را یکی از معضلات حوزه سرگرمی و نشاط در کشور عنوان کرد وگفت: کاهش نشاط اجتماعی از عواملی است که گرایش به مصرف مواد مخدر را افزایش می دهد.
وی کنجکاوی، فقر آگاهی، فقر دانش، فقر مهارت عمل،از دیگر عوامل گرایش جوانان و نوجوانان به مواد مخدر است که این امر افزایش سطح آگاهی این قشر را با قرار دادن ساعت درسی در زمینه مهارتهای زندگی در پایه های مختلف تحصیلی می طلبد.
ادامه دارد.
7360/2097

انتهای پیام /*

رصدنا...
ما را در سایت رصدنا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان rasadna بازدید : 57 تاريخ : سه شنبه 19 مرداد 1395 ساعت: 2:25